Splitter nye familieforestillingar til Falturiltu 2022

Falturiltu er svært stolte av å kunna presentera heile tre nyskapingar i år.

Først ut er Arrfjes, av og med festivalforfattar Terje Torkildsen og musikar Johan Egdetveit. Den historiske sjøromanen Arrfjes er truleg den mest lesne boka Torkildsen har skrive, og ho blei i Bokåret 2019 kåra til ei av dei ti beste ungdomsbøkene på nynorsk sidan tusenårsskiftet. I samband med festivalforfattaroppdraget på Falturiltu lagar han no altså tingingsverk rundt forteljinga om førstereisguten Ejner Tevig. Forestillinga blir framført i Møllebua (ved Stord kyrkje), laurdag 5. november.

NRK-journalist, forfattar og eks-kornettist Halvor Folgerø vender tilbake til sitt barndoms skulekorps i førestillinga Langs kvar ein vestlandsveg, basert på hans andre samling med historier om dei sagnomsuste vegane på Vestlandet. Her blir det spanande, gripande og morosame forteljingar, foto på stort lerret, og Stord og Rommetveit skulekorps som gjennom utvalde musikkstykke underbygger og kontrasterer forteljingane. Folgerø blir med både på fagott og bass, i Stord kulturhus, måndag 7. november.

Sigrid Moldestad har tonesett utvalde barnedikt av Jan-Magnus Bruheim i førestillinga Regndropeborna og andre dyr, eit samarbeid mellom Falturiltu, Førdefestivalen og Vossa Jazz. Forestillinga blir spela i Valestrand kulturkyrkje, tysdag 8. november.