Tre klassikarar for heile familien

Tradisjonen tru blir det sjølvsagt både Ballturiltu (bok-og fotballfest), Stallturiltu (bok- og hestefest) og Bok og bolle (bok- og bollefest) under Falturiltu 2022 (4.-11. november).

Stjerneteamet Maria Parr og Håkon Opdal er med når Falturiltu arrangerer bok- og fotballfest i samarbeid med Idrettslaget Trott, iPrestegardsskogen idrettsanlegg, onsdag 9. november. 

Maria Parr er blitt kalla den moderne barnelitteraturs superstjerne og det passar uvanleg godt at ho kjem til oss for å lese frå boka si Keeperen og havet. Til å leie fotballøkta er me nemlig så heldige å ha med oss tidlegare Brann-keeper Håkon Opdal. Opdal er også litterær debutant i år, med romanen Den ellevte mann, som handlar om korleis det er å vere den som vaktar over målet.

Arrangementet passar for bok- og fotballglade i alderen 7- 11 år, og det blir både kafé og utlodning av bøker!

Falturiltu inviterer til Bok og kråkebolle, i Stord Folkebibliotek, laurdag 5. november med forfattar Markus Lantto og illustratør Camilla Kuhn som har laga boka «Kåre og Marimba»!

Kåre og Marimba er to gode vener som finn ut at dei skal hjelpa folk uansett kor lite dei eigentleg treng hjelp, då Marimba kan vera ganske så insisterande. Med litt flaks møter dei kanskje nokon som har eitt kilo is som held på å smelta bort og som absolutt må etast opp veldig raskt? Kåre og Marimba er faktisk heldige, og treff på Torsten som har mista sykkelnøkkelen sin og som nesten aldri betalar for noko som helst. Det visar seg at Torsten leiker gøymsel med sine gode vener i politiet, og det kan jo sjølvsagt Kåre og Marimba hjelpa til med!

Camilla Kuhn blir også å treffa på Stallturiltu, bok- og hestefest i Stord Hestesportsenter på Tyse, sundag 6. november. Camilla er kanskje ikkje så flink til å ri, men ho er ekspert på å teikna hestar! Her vil det bli mogleg å få seg ein liten ridetur, prøva ut hesteskokasting og få seg ein ny firbeint ven. Det blir også kafé.